10.31.2016

Halloween
pumpkin carving

pumpkin pie

Art gallery-exhibition "El día de los muertos"
Friday
Učiteľ španielčiny zorganizoval pre svojich žiakov exkurziu do art centra. Výstava bola na tému "El día de los muertos"(deň zosnulých), je to veľmi známy sviatok v Mexiku. Ja som si predstavovala celú výstavu úplne inak, očakávala som tmavé a smutné obrazy. Opak bol však pravdou, všetko bolo veselé, na mnohých obrazoch boli zobrazené veselé kostry...autori sa snažia oslavovať...




Our spanish teacher took us to an exhibition in an art gallery. The topic was "El día de los muertos", it is a very famous celebration in Mexico. I imagined the exhibition to be completely diffrent, I was expecting dark and sad paintings. It was the exact opposite, everything was bright and colorful.

Flick or Treat Freesbee tournament
V sobotu sa konal freesbee turnaj pri príležitosti Halloweenu. Súťažilo sa v dvoch kategóriach, menej a viac skúsení. Naša škola mala zastúpenie v oboch kategóriach a verte, či nie obe družstvá vyhrali. Ja som bola tiež veľmi prekvapená, keďže som netušila, že náš tím je taký dobrý. Víťazstvo sme išli spoločne osláviť večerou do fastfoodu.


 On Saturday a Halloween freesbee tournament took place. It was our first tournament as a school this season. We competed in two categories varsity and junior varsity (more and less experienced players). Suprisingly we won in both categories. After the tournament was over we all went to celebrate our victory with fastfood.

Halloween
Monday
Keďže Halloween padol na školský deň mnoho študentov išlo v kostýme do školy. Niektorí učitelia dokonca rozdávali cukríky žiakom v maske.
Na chémii učiteľka predviedla špeciálny Halloweensky pokus s tekvicou.
Večer sme išli s Mayou a Linou trick or treating (v Amerike veľmi známe, deti v kostýmoch zvonia na dvere, potom vykríknu „trick or treat“ a dostanú cukríky). My sme boli možno na toto trochu staré, ale keďže na Slovensku a ani v Taliansku takáto tradícia nie je, rozhodli sme sa to zažiť. Lina bola diabol, Maya sa preobliekla za včielku Mayu a ja som bola zombie. Niektoré domy boli krásne vyzdobené, ľudia si dali naozaj záležať. Dokonca v jednom dome bol haunted house. Bola to garáž preplnená halloweenskymi dekoráciami. Strašili sme asi hodinu, takže sme veľa cukríkov nenazbierali, no aj to sa ráta.





trick or treating
Since Halloween was on a school day some students wore their halloween costumes to school. Some teachers even gave candys to students wearing a mask.
Our chemistry teacher prepared a special halloween experiment with a pumpkin.

In the evening I went trick or treating with Maya and Lina. Here in America it is very polular, people decorate their houses and they are expecting children to come. We might have been too old to go trick or treating, but since we don’t do it in Slovakia or Italy we decided to go anyways. Lina was dressed as a devil, Maya was dressed as Maya the Bee and I was a zombie.

No comments:

Post a Comment